Moeder 54 uitgezaaide melanoom

voorstelhoekje uit 2014

Moeder 54 uitgezaaide melanoom

Berichtdoor EstherDino » wo 07 mei 2014, 17:02

Hallo lieve mensen,

Op woensdag 5 maart j.l. ging om half 12 savonds mijn telefoon, ik wilde net naar bed toe gaan en stond mijn tanden te poetsen, ik zag in mijn telefoon dat het mijn ouders waren en dat kon weinig goeds betekenen rond dat tijdstip. Mijn vader vertelde me dat mijn moeder een soort epileptische aanval had gehad op haar werk tijdens haar avonddienst in de zorg, ze dachten aan een hersenbloeding of infarct en ze was met de ambulance naar het lucas in amsterdam gebracht. Ik heb me direct weer aangekleed en ben naar mijn vader toe gereden die al buiten op me stond te wachten en in een soort roes zijn we naar amsterdam gereden. daar aangekomen kregen we binnen een half uur slecht nieuws van de neuroloog. op de ct scan van der hersenen waren tumoren gevonden. Mijn moeders eerste reactie was..leg me maar aan de pomp als ik gek wordt van die dingen in mijn hoofd hoeft het voor mij niet meer. ik heb mijn moeder de volgende ochtend toegefluisterd dat we wel gingen vechten hoor. de vrijdag erna mocht ze overgeplaatst worden naar Purmerend, daar zijn verdere onderzoeken gedaan. op de mri scans zijn meerdere plekken gevonden, uiteindelijk ging het over 3 plekken in der hersenen, der longen, en der huid. uit der huid hebben ze een biopt genomen en na 2 weken kregen we te horen dat het ging om uitzaaiingen van een melanoom, en de vooruitzichten waren erg slecht, een paar maanden..
voor verdere behandeling kwam ze onder toezicht van het Vu in amsterdam, maar ze mocht naar huis. Door de eerste epileptische aanval en de druk in haar hersenen is de linker helft van haar lichaam verlamd en is ze dus volledig afhankelijk, ze krijgt 3 keer per dag thuiszorg, ze kan niet zelf naar de wc en heeft cateter, poepen doet ze op bed, ze kan niet naar de badkamer dus wordt gewassen op bed in de huiskamer, ze mag niet alleen zijn vanwege de kans op nieuwe aanvallen ( inmiddels heeft ze 5 gehad) dus mijn vader slaapt al anderhalve maand op de bank in de huiskamer naast mijn moeder. mijn zus en ik of in ieder geval 1 van ons, gaan elke dag langs voor de nodige ( huishoudelijke) hulp en zorg en voor wanneer mijn vader boodschappen moet doen, het half uurtje dat ie even het huis uit kan, Hij doet alles voor mijn moeder, eten en drinken maken, helpen met staan en zitten, helpen bij toiletgang, hij wacht met zichzelf aankleden smorgens tot de thuiszorg er is dan is ze niet alleen, zijn liefde is eindeloos.
Mijn moeder was een sterke vrouw, je kon niet om der heen ( letterlijk want ze is maarliefst 1.90m lang) had ze een mening dan gaf ze die, hield van der werk al 25 jaar werkt ze op dezelfde plek, ze heeft veel vriendinnen en samen deden ze elke week leuke dingen, of gezellig samen met mijn vader op zondagmiddag een borreltje halen in de kroeg, ze paste iedere dinsdag op der kleinkinderen, regelmatig hadden we kaartavondjes en dobbelavondjes bij mijn ouders thuis, mijn moeder verzorgde iedereen van hapjes en drankjes. ze regelde alles in en om huis...die moeder is er niet meer. binnen 24 uur is ze veranderd van deze sterke vrouw naar een hulpeloze vrouw die alles toelaat en regelmatig wartaal spreekt, de zoon van mijn zus 9 jaar, is bang voor oma want oma doet zo raar...

pfoe...normaal zit ik nooit op forums en ik deel dergelijke dingen niet op bijv facebook of wat dan ook. als iemand vraagt hoe gaat het met je, zeg ik standaard ja goed hoor met een big smile...en toch zie ik mezelf me nu hier registreren en dit verhaal te typen...

xx Esther ( dochter 28 jaar..maar momenteel weer een heel klein meisje die nog graag even tegen mama aan zou willen kruipen)
EstherDino
 
Berichten: 2
Geregistreerd: wo 07 mei 2014, 16:19

Re: Moeder 54 uitgezaaide melanoom

Berichtdoor sporten » wo 07 mei 2014, 17:46

Hallo Ester,

Wat een vreselijk verhaal, maar wat een liefde spreekt uit jouw verhaal.
Jouw moeder zal enorm blij met jou zijn, zo geweldig hoe jij meeleeft met jouw ouders.
Heeft het zin een second opinion aan te vragen ??? b.v. in het Anth.van Leeuwenhoek ???

Ik kan jou alleen heel veel sterkte toewensen.

Liefs,


Ineke
sporten
 
Berichten: 169
Geregistreerd: vr 08 jun 2012, 20:54

Re: Moeder 54 uitgezaaide melanoom

Berichtdoor kruisman » wo 07 mei 2014, 18:12

Dag Esther:
Wat een ontroerend verhaal over jouw lieve moeder.
Ontzettend heftig voor je moeder, vooral omdat zij ook zelf in de zorg zit.
Gelukkig is ze nu in (voor mij bekende) Waterland zkhs.
Hebben jullie nagedacht om elders nog een 2nd opinion te vragen?
Zelf heb ik ook een Esther met dezelfde leeftijd als jij en kan je ""kindgevoelens""
helemaal indenken.
Heel veel kracht en sterkte toegewenst voor jullie allen.
Groet: Hans
kruisman
 
Berichten: 78
Geregistreerd: vr 18 apr 2014, 18:56

Re: Moeder 54 uitgezaaide melanoom

Berichtdoor Henk47 » wo 07 mei 2014, 18:32

Ontroerend Esther.
Heel veel kracht in de eerste plaats voor je moeder, maar ook voor je vader en de rest van de familie. Zoek steun bij elkaar om dit vreselijke probleem aan te kunnen. Het allerbeste. Woorden schieten te kort.
Henk47
 
Berichten: 50
Geregistreerd: vr 18 apr 2014, 13:44
Woonplaats: Alkmaar

Re: Moeder 54 uitgezaaide melanoom

Berichtdoor EstherDino » wo 07 mei 2014, 19:04

Bedankt voor de lieve reacties.
een second opinion hebben we al gehad, in de vorm van 3 verschillende ziekenhuizen die allemaal hun eigen scans hebben gemaakt en allemaal zelf opnieuw hebben beoordeeld. aan de ene kant is het heel fijn om de mening van een andere arts of specialist te horen, maar aan de andere kant worden we helemaal gek van alle instanties waar je mee te maken krijgt en de inmiddels 8 neurologen, 2 oncologen, de huisarts en een professor.

xx
EstherDino
 
Berichten: 2
Geregistreerd: wo 07 mei 2014, 16:19


Keer terug naar 2014

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron